Dota 2 Betting

Dota 2 är en av de största Esporterna just nu med flera miljoner spelare varje månad. Spelet kombinerar samarbete mellan spelarna i lagen med individuella prestationer. Spelet är väldigt komplex och små saker under spelets gång kan bli helt avgörande för vem som vinner. Oddsen för vilket lag som ska vinna kan svänga flera gånger och det i kombination med att spelet är extremt spännande gör det till ett kul spel att betta på.

Dota 2 eller Defense of the Ancients som det egentligen heter, är ett spel med två lag där 5 spelare i varje lag samarbetar för att ta sig in i motståndarens bas och förstöra deras Ancient. Innan spelet börjar väljer lagen ut 5 hjältar som de ska använda för att vinna mot sina motståndare. Alla hjältar har sina för och nackdelar vilket gör spelet extremt komplex och fasen när lagen ska välja sina hjältar är väldigt viktig för hur spelet kommer utspela sig.

Dota 2 har flera turneringar som spelas under året där The International är den största och hade en prispool på 34 miljoner dollar 2019. Matcherna spelas oftast bäst av tre eller bästa av fem. Men det finns även tillfällen under turneringarna där det spelas bästa av en. Dessa matcher är extra roliga att betta på eftersom det finns så många saker som kan avgöra ett enskilt spel. Det gör att även ett lag som på pappret är sämre fortfarande har en chans att slå ett favorittippat lag. Detta händer inte lika ofta i bästa av tre och fem. Men det finns tillfällen under årens lopp där lag har kommit tillbaka och vunnit under helt osannolika omständigheter. Ett av dom tillfällena är finalen i The International 2013 mellan svenska Alliance och Na’Vi. Där svenskarna ligger under större delen av matchen och många tror att Na’vi ska vinna. Men där en enskild händelse blir helt avgörande, vilket gör att de vänder och vinner mot alla odds. Något som går till historien som The million dollar dream coil.

Att betta på esport är relativt nytt men på senare tid har allt fler spelbolag börjat erbjuda odds för Dota 2 betting. Men några populära spelbolag där man kan betta på Dota 2 är Betway och Unibet. Men det finns även nischade spelbolag som har slagit sig in på marknaden, där GG.bet är ett av de populäraste just nu.

Det finns olika sätt att betta på på Dota 2 där det vanligaste är att helt enkelt betta på vilket lag man tror ska vinna. Men det finns också spelbolag som erbjuder specialspel som ger ett utökat utbud av spel att satsa på. På senare tid har det även blivit möjligt med livebetting på Dota 2, vilket gör att man kan spela under matchens gång. Eftersom matchen kan svänga fort kan man snabbt agera när man ser att matchbilden håller på att ändra sig för att få så fördelaktiga odds som möjligt.

När man bettar på Dota 2 är det viktigt att vara påläst om lagen och spelarna för att ha en förståelse för hur matchen kommer att utspela sig. Dessutom är det viktigt att kunna analysera den inledande fasen där lagen väljer sina hjältar eftersom det har en stor påverkan på matchen om spelarna fick de hjältar de är bekväma med att spela samt vilka hjältar motståndarna valde.