Hur fungerar Cash Out?

Cash Out är en allt mer populär funktion hos svenska spelbolag som tillåter spelare att stänga ett spel i förväg innan spelet är avgjort och få pengar innan spelet är slut. De flesta spelare tycker att funktionen är fantastisk, medan andra tycker att det förstör en del av charmen med betting eftersom man ändra spelet under spelets gång.

Tänk dig att du bettar på att Arsenal ska vinna över Chelsea till ett odds 2.0 gånger pengarna. I 71 minuten så gör Arsenal 1-0 och du har möjlighet att stänga ditt spel och ta hem din vinst innan Chelsea hinner kvittera, dock till ett lägre odds än om du väntar tills slutsignalen eftersom det fortfarande finns möjlighet för Chelsea att kvittera.  Låter det för bra för att vara sant? Med cash out är det fullt möjligt och funktionen blir allt populär bland svenska spelare. Cash out går att använda både för att säkra ett bet, men också för att minska en förlust.

Det är dock långt ifrån en självklarhet och det kan vara svårare än vad man tror att göra rätt val, i exemplet ovan så finns ju självklart möjligheten att Arsenal gör 2-0 och vinner matchen. Då får man som spelare mer pengar än om man stänger spelet innan matchen är slut. Därför måste man göra en bedömning från match till match baserat på matchens utveckling och om den stämmer överens med den analys man gjorde inför matchen.

Man bör även tänka på i vilket skede av matchen man väljer att använda Cash Out. Oddsen ändras nämligen i realtid baserat på matchens utveckling, likt livebetting och ändras baserat på hur stor sannolikhet det är att spelet leder till vinst eller förlust. För att veta om det är värt att stänga sitt spel kan man använda sig av en formel för att ta reda på om det nya oddset spelbolaget erbjuder är bättre eller sämre än det initiala oddset.

(Det initiala oddset / nya oddset ) x din insats = Minsta beloppet du bör acceptera vid en Cash Out.

Något du snabbt kommer att inse är att de flesta spelbolag lägger sig något lägre än det minsta beloppet vilket gör att du som spelare kommer förlora pengar på sikt om du använder Cash Out.