Oddsbonusar

Med ständigt nya aktörer på den svenska marknaden behöver spelbolagen olika strategier för att nya spelare ska välja just deras plattform. Förutom att lägga ner massor av tid och energi på att erbjuda den bästa spelupplevelsen så erbjuder spelbolagen också olika typer av välkomstbonusar för att locka till sig nya spelare.

 

Vad är en oddsbonus?

Det finns en rad olika typer av bonusar som gratisspel och riskfria spel, men den vanligaste typen är en procentuell insättningsbonus där spelbolaget matchar spelarens första insättning. Detta gör att man får mer pengar att spela för resulterar i att man kan spela längre utan att göra en ny insättning.

För att undvika att nya spelare bara registerar sig för oddsbonusen och sedan tar ut alla pengarna så har i stort sett alla svenska spelbolag ett omsättningskrav. Omsättningskravet innebär att man måste spela för en viss summa innan man kan göra ett uttag. Alla spelbolag har olika villkor för sina oddsbonusar vilket gör att det är väldigt viktigt att läsa villkoren innan man registrerar sig. För även om spelbolaget lockar med en stor oddsbonus så kan det innebära att man måste omsätta en betydligt högre summa innan man kan göra ett uttag. Ju högre omsättningskravet är desto större chans är det att man hinner spela bort pengarna innan man kan ta ut dom. Förutom att man ska spela för en viss summa så finns det även andra krav som till exempel deadline för hur snabbt man måste omsätta bonusen. Eller att spelen man lägger har ett minimiodds för att man inte bara ska betta på säkra spel. Allt det här behöver man tänka på innan man väljer vilket spelbolag man ska spela hos.

 

Olika typer av oddsbonusar

Insättningsbonus
Den vanligaste typen av oddsbonus är procentuella insättningsbonusar. I och med regeringens nya regler från juli 2020 så får svenska spelbolag inte erbjuda välkomstbonusar på mer än 100% på 100 kr. Dessutom gäller bara välkomstbonusarna för nya spelare. Detta innebär att det blivit större fokus på andra delar av spelbolagen som till exempel utbud av odds och spelplattform.

Gratisspel
Gratisspel är precis som det låter, en typ av välkomstbonus där spelbolaget erbjuder ett gratisspel på en viss summa som man kan spela på i deras spelbok. Gratisspelet är något man själv väljer när man vill utnyttja. Alla spelbolag har olika regler kring gratisspel men det vanligaste är att man får 100 kr att spela för. När man lägger ett spel på 100 kr till ett odds av 2.5 så får man i vissa fall behålla hela beloppet det vill säga 250 kr, medan i andra fall så tar spelbolaget tillbaka välkomstbonusen vilket gör att man bara behåller vinsten på 150 kr. Även gratisspelen har oftast ett omsättningskrav innan man kan göra ett uttag.

Gratisspel utan insättning
Gratisspel utan insättning är ett väldigt populärt, anledningen är enkel som ny spelare får du gratis pengar att spela för utan att behöva gör en egen insättning. Men precis som för de andra typerna av insättningar så går det inte att ta ut pengarna direkt utan i stort sett alla spelbolag har ett omsättningskrav på oddsbonusen innan man ta ut pengarna. Dessutom så brukar dessa bonusar vara på lägre belopp, runt 50 – 100 kr, men det är ett perfekt sätt att spela på utan att behöva spendera några egna pengar.

Riskfria spel
Ett riskfritt spel är en typ av oddsbonus där spelbolaget ersätter förlusten för ett spel om spelet misslyckas. Det gör att man som spelare kan lägga ett spel helt utan risk, men precis som andra bonusar så krävs det att man omsätter bonusen innan man kan göra ett uttag.

 

Populära oddsbonusar

I juli i år skärpte regeringen reglerna spelbolag med svensk licens, vilket resulterade i att de får erbjuda en välkomstbonus till nya spelare på max 100 kr. Vilket gör att de flesta spelbolag erbjuder en procentuell bonus på 100% upp till 100 kr, något som i praktiken innebär att om man sätter in 100 kr får man 100 kr i bonus att spela för. Men vissa spelbolag erbjuder även gratisspel för samma summa. Nedan har vi listat populära oddsbonusar just nu.

100% upp till 100 kr
100% upp till 100 kr
100% upp till 100 kr
100% upp till 100 kr
100% upp till 100 kr